Bedankt voor uw donatie!

Namens het hele team van Stichting Philia.

  • DOELEN behaald in 2019 DOOR STICHTING PHILIA 100% 100%

Contact

Welkom bij Stichting Philia

 

Wij zetten ons in voor mensen die om wat voor reden dan ook de aansluiting met de maatschappij missen en tussen wal en schip vallen. Ons doel is om mensen een mooie dag te geven en hen met een glimlach op hun gezicht te laten vertrekken. 

Volgende event start over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Mollie verzekert Stichting Philia! van veilige transacties via iDEAL. De kosten voor ons zijn € 0,35 per transactie. Doneer eenvoudig via iDEAL om ons werk te steunen. Namens onze leden alvast hartelijk dank.

Bedrag

Onze geschiedenis

 

Oprichter Vincent van Münster werkte voor 2009 in de commerciële wereld, hij was manager van een hotel en had een internetbedrijf. In 2009 ging hij samen met mijn zus als vrijwilliger mee op een vakantie voor mensen met een beperking. Tijdens deze fantastische reis kwam hij tot twee conclusies: de deelnemers waren gelukkiger dan hij zelf toen was (terwijl hij alles had), maar ze waren ook erg eenzaam. Hun verhalen raakten hem diep en hij wist direct: hier moet ik iets mee doen.

2009 - OogvoorLiefde.nl

 

In het vliegtuig terug van de reis beloofde hij een datingsite voor singles met een beperking te maken. OogvoorLiefde.nl (voorheen Handicap-dating.nl) is al sinds 2009 de grootste datingsite voor mensen met een beperking in Nederland. Helaas bleek al snel dat het online leggen van contact niet voor iedereen geschikt is. Uit onderzoek in 2011 onder de leden van OogvoorLiefde.nl bleek dat 80% van de leden geen goed profiel kan maken en moeite heeft met het leggen en onderhouden van contacten. Om de leden van OogvoorLiefde.nl persoonlijk te kunnen begeleiden, besloten wij in mei 2013 DatingAssistent.nl op te richten.

2013 – DatingAssistent.nl

 

Met het datingbureau DatingAssistent.nl hebben wij via coaching en evenementen in het hele land veel mensen met elkaar in contact kunnen brengen. Een mooie periode in ons leven. Fantastisch team, succesvolle evenementen in het hele land, samengewerkt met diverse TV programma’s zoals The Undateables van BNN en veel mensen met elkaar in contact mogen brengen.

2014 - Stichting Philia

 

Steeds vaker werden wij gebeld door leden die ons aangrijpende verhalen vertelden over hoe alleen ze zich voelden. Uit onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam bleek dat 80% van onze leden (ruim 10.000 in geheel Nederland) zich regelmatig eenzaam voelt. Op dat moment besloten wij met onze ervaring in coachen, matchen en opgebouwde ledenbestand in te zetten om de eenzaamheid onder onze leden te gaan bestrijden. In 2014 hebben wij daarom Stichting Philia, het oud-Griekse woord voor ‘vriendschap’, opgericht. Het doel: Zoveel mogelijk mensen op een gelijkwaardige manier met elkaar verbinden.

2018 – Terug naar de basis

 

Vol energie begonnen wij met onze enthousiaste vrijwilligers met het ontwikkelen van verschillende projecten. In de loop van de jaren hebben we veel mooie mensen ontmoet en ontzettend veel geleerd. Eind 2017 besloten we het nieuwe jaar fris te beginnen, met een nieuw bestuur en een Cliëntenraad. Ook besloten we terug te gaan naar de basis en weer te doen waar we goed in zijn: eenzaamheid bestrijden en het sociaal activeren van kwetsbare groepen in de samenleving. Aldus, de hernieuwde doelstelling en belofte van Stichting Philia.

2020 – Verder bouwen

 

het jaar 2019 stond in het teken van verder bouwen. Ons project BioSoepi – waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen de lekkerste soep van Nederland maakt – gaat enthousiast verder op een nieuwe locatie. We hopen hier weer veel mensen een mooie dag te bezorgen en weer veel mensen blij te maken met onze soepen.

Onze projecten

Stop EENZAAMHEID tijdens corona!

Corona heeft ons leven veranderd en zeker ook voor mensen met een beperking die tussen wal en schip vallen. We lezen veel in het nieuws, maar door het wegvallen van de werkzaamheden bij bv ons project BioSoepi en het stop zetten van onze tweewekelijkse wandelclub zitten veel van onze leden alleen thuis. 

%

DOEL MEI T/M MEI 2020: 100 soepjes EN BOODSCHAPPEN rondbrengen!

Children

Tijd voor actie: ‘Samen helpen we elkaar door de coronacrisis’.

Om onze leden veilig en gelijkwaardig met elkaar in contact te brengen hebben we daarom ons platform OogvoorVriendschap.nl weer online gezet en zijn er wekelijks online events.

Mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds

Dankzij steun van het Oranje Fonds is deelname aan dit mooie project 100% gratis. In deze tijd dat we allemaal apart zitten, is het Oranje Fonds extra actief om mensen te verbinden.

Children

Voor onze jaarlijkse BBQ

€ 175

%

Gedoneerd

Wandelclub

  • De wandelclub van Stichting Philia maakt een keer per twee weken een mooie wandeling ergens in de Haarlemmermeer. Samen wandelen is dé ideale manier om elkaar beter te leren kennen.  Stuur een e-mail naar info@StichtingPhilia.nl.

Waarom aanmelden?

  • Altijd gezellig
  • Gezond
  • Leuke groep
Onze missie

Het verminderen van eenzaamheid en sociaal isolement onder kwetsbare groepen, zoals mensen met een beperking. Stichting Philia bereikt dit door concepten te ontwikkelen gericht op ontmoeting en verbinding van kwetsbare groepen en bevordering van zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfredzaamheid en sociale vaardigheden.

Onze visie

Wij zijn ervan overtuigd dat mensen zich beter ontwikkelen wanneer de samenleving denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Stichting Philia creëert mogelijkheden om mensen uit kwetsbare groepen op gelijkwaardig niveau met elkaar te verbinden om op die manier het zelfvertrouwen, zelfbeeld, zelfredzaamheid en sociale vaardigheden te bevorderen.

extra aandacht tijdens corona!

€ 12,50

Heb jij een vader/moeder of opa/oma die nu wel even wat liefde en gezonde 💕 aandacht kan gebruiken? wat dacht u van een vers soepje met uw persoonlijk boodschap helemaal gratis bezorgen (in Nieuw-Vennep).  Klik hier >>

 

%

DOEL MEI T/M MEI 2020: 100 soepjes EN BOODSCHAPPEN rondbrengen!

Children

BioSoepi

Ieder mens vind het prettig om ergens bij te horen, gezien te worden en ergens trots op te zijn. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. BioSoepi, een project van stichting Philia, geeft talenten met een beperking een plek in de maatschappij. Samen maken we de lekkerste soep van de Haarlemmermeer.

Hoe kunt u de missie van BioSoepi ondersteunen?

  • Eet gezond = neem een soep abonnement 
  • Vertel u vrienden en kennissen over onze heerlijke soep

Dankzij stichting Philia heb ik de laatste jaren mijn sociale netwerk uitgebreid met een fijne groep mensen. Ik zet mij nu graag in om andere (eenzame) mensen, die ook tussen Wal en Schip vallen, op een leuke manier met elkaar in contact te brengen.

Maikel Koehof

Effect van onze projecten?

  • Tevredenheid van deelnemer (duur, bereikbaarheid, etc.); 90% 90%
  • Algemene effecten (zelfvertrouwen, vertrouwen, eigen regie, etc.) 95% 95%

Vrijwilligers

Om onze activiteiten te kunnen organiseren, zijn wij continu op zoek naar mensen die het leuk vinden om een handje te helpen. Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers enthousiast en mensgericht zijn, zich aan gemaakte afspraken houden en goed in een team kunnen werken.

Het bestuur van stichting Philia:

Voorzitter:

Henk schots

 

Penningmeester;

Bert de Vries

Secretaris:

Sandra Olschinski

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar ………………………………………………

Onze supporters

Events

  • Helaas zijn al onze events gecancelled t/m mei 2020. Wij houden je op de hoogte.

Aanmelden Nieuwsbrief

15 + 6 =

Contact