Ja, je leest het goed! Wij gaan het 10-jarige jubileum van G-Date.nl vieren met een nieuwe naam en website en zijn op zoek naar beheerders en een denktank!

Wat vooraf ging

In 2009 ben ik G-Date.nl gestart en vanaf het begin was het direct de grootste datingsite voor singles met een beperking in Nederland. We hebben heel veel mooie dingen bereikt en heel veel mensen bij elkaar gebracht. Maar het systeem is verouderd en er zijn nog steeds heel veel singles die ook graag op een veilige en leuke manier een date willen zoeken. Daarom heb ik de laatste weken hard gewerkt aan een nieuwe website. Ik wil het nieuwe systeem begin juli online zetten en zoek mensen die mijn missie willen helpen: zoveel mogelijk mensen op een leuke en veilige manier bij elkaar brengen.

Ben jij een enthousiast, handig met social media en heb je af en toe wat tijd over? Wij zouden het super leuk vinden als jij ons daarbij wil helpen.

Wat wij zoeken:

Enthousiaste leden die de nieuwe website willen testen;
beheerders die nieuwe leden checkt en aanspoort foto’s en profielen te completeren;
een eindredacteur op de blogs, recensies en artikelen, die controleert of berichten in de juiste categorie staan, en zo nodig correcties aanbrengt;
Enthousiaste leden die de nieuwe website willen promoten via social media;
en ieder ander die goede ideeën of relevante kennis heeft om deze community te doen groeien en bloeien.

Huisgebonden medewerkers
Als denktank en beheerders werk je gewoon vanuit huis met flexibele werktijden. Communiceren doen we via e-mail, Facebook Messenger en Skype. Dus ook als je huisgebonden bent door bijvoorbeeld een fysieke beperking, chronische ziekte of een angststoornis kan jij helpen. Wil je meewerken en -denken, meld je dan aan voor de Denktank en/of beheerder. Stuur je naam, suggesties, ideeën etc. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op.

Groeten,

Vincent van Munster & team G-Date.nl

Van 22 t/m 26 mei is de Oranje Fonds Collecte. Stichting Philia doet dit jaar voor de 2e keer mee aan deze collecte. De helft van de opbrengst is voor onze stichting en haar projecten. collecte 2018Vorig jaar hebben we met veel enthousiaste vrijwilligers en leden ruim 1.100 euro gecollecteerd. Wat een prachtig resultaat!

We hebben nu weer hetzelfde doel: de opbrengst van 2018 wordt gebruikt voor het bekostigen van nieuwe activiteiten in Nieuw-Vennep zoals de wandelclub, mannendag en Ladiesday. Wij collecteren in Nieuw-Vennep-Oost, -Zuid, -Welgelegen en Wilheminahoeve en proberen zoveel mogelijk straten te lopen.

We hebben al een groot aantal leden benaderd om ons te helpen. Helaas hebben we ook een paar afzeggingen ontvangen. Wie helpt ons mee om het resultaat van vorig jaar te overtreffen? Laat het ons weten met een berichtje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een belletje.

Wil jij je horeca ervaring in de praktijk brengen bij een ondernemende stichting? Heb je affiniteit met mensen met een beperking en wil je samen met ons de lekkerste soep van Nederland maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Bij Lunchroom BioSoepi, een project van stichting Philia, werken onze talenten met een beperking vrijwillig in de voorbereiding, keuken en de bediening. Lunchroom BioSoepi is geopend op donderdag en vrijdag in ’t Ontmoetingscentrum in Nieuw-Vennep.

vrijwilligersdag2018BioSoepi

 BioSoepi is biologisch geïnspireerd en gebruikt zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Het doel van dit project is om onze talenten en buurtbewoners met elkaar te verbinden om op die manier sociaal isolement te voorkomen en bestrijden. Wij zijn trots op wat wij hebben bereikt, maar willen een vervolgstap gaan maken. Onze talenten verder laten ontwikkelen en de lekkerste soep van Nederland maken. Zie jij het als een uitdaging om BioSoepi samen met een enthousiast team naar een hoger level te tillen?

Wij zoeken:

 

Een vrijwilliger met leidinggevende capaciteiten die passie heeft voor mensen, weet wat werken in de horeca inhoudt, gastvriendelijk is en onze talenten/en project kan laten groeien. Uren in overleg.

Wij vragen:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de horeca;
 • Ruime kennis van HACCP-beleid;
 • Verbindend en probleemoplossend vermogen.

Ben je daarnaast:

 • Resultaatgericht met een commerciële instelling;
 • Proactief, representatief en initiatiefrijk;
 • Enthousiast, stressbestendig en flexibel.

Takenpakket :

 • Structuur aanbrengen in de organisatie en op de werkvloer,
 • Werkprocessen binnen de organisatie verbeteren;
 • Recepturen verbeteren en vernieuwen;
 • Adviseren over organisatievoering.

Wij bieden:  

 • Bruisende nieuwe werkomgeving met de meest enthousiaste talenten van Nederland;
 • Veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling;
 • Informele, open en prettige werksfeer.

Reageren

Heb je nog vragen of neem jij graag de leiding en deins je er niet voor terug om een team aan te sturen? Bel Vincent van Munster op 06 14470977.

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 17 november 2017 waren 41 bewoners rondom Lunchroom BioSoepi in Nieuw-Vennep welkom voor een (h)eerlijke Buurtlunch. Voor slechts 3 euro konden buurtbewoners genieten van een geheel verzorgde lunch en veel gezelligheid. Deze Buurtlunch werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol. De volgende Buurtlunch is op donderdag 21 december 2017 tussen 12.00-14.00 uur. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

buurtlunch BioSoepi Nieuw VennepOp vrijdag 17 november 2017 stond de deur van Lunchroom BioSoepi wagenwijd open voor alle buurtbewoners om gezellig aan te schuiven bij de Buurtlunch. Voor slechts 3 euro konden de bezoekers genieten van een (h)eerlijke lunch en veel gezelligheid. Bij het kiezen van het menu is rekening gehouden met producten die op dit moment worden geoogst en volop verkrijgbaar zijn.

De Buurtlunch werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol, een organisatie die de mens een wam hart toedraagt. In samenwerking met Rabobank Schiphol ontwikkelde Lunchroom BioSoepi een uniek concept waarbij organisaties zoals Rabobank Schiphol sociale cohesie en verbinding tussen buurtbewoners bevorderen door Buurtlunches mogelijk te maken.  

De sfeer tijdens de lunch was gezellig en huiselijk. Nieuwe contacten zijn gelegd en bij het weggaan werden nog gauw even afspraken gemaakt om elkaar nog eens te zien. Prachtig om te zien en precies waar deze Buurtlunch voor bedoeld was.

Lunchroom BioSoepi en Rabobank Schiphol vonden deze Buurtlunch een groot succes en kondigen vol trots de datum aan voor de volgende Buurtlunch: donderdag 21 december 2017 tussen 12.00 en 14.00 uur. Inschrijven is gewenst en is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIEUW-VENNEP – Op vrijdag 17 november 2017 wordt het ouderwets gezellig tijdens de Buurtlunch (mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol) bij Lunchroom BioSoepi in het Ontmoetingscentrum van Stichting Maatvast. Kennismaken met buurtbewoners en genieten van een (h)eerlijke lunch voor slechts 3 euro. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

BioSoepi is inmiddels een begrip in Nieuw-Vennep. (H)eerlijke soepen, broodjes, sappen, salades en bijzondere bediening door talenten met een beperking. BioSoepi is een plek voor gezelligheid en verbinding. Op vrijdag 17 november 2017 organiseert Lunchroom BioSoepi tussen 12.00 en 14.00 uur een gezellige Buurtlunch voor alle buurtbewoners die BioSoepi een warm hart toedragen. Voor slechts 3 euro kan er worden genoten van een luxe belegd broodje, een BioSoepi en een kopje koffie of thee. Gezellige mee-eten? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Deze Buurtlunch wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Schiphol. ‘’In samenwerking met Rabobank Schiphol introduceren wij een nieuw concept’’, legt initiatiefnemer Vincent van Munster uit, ‘’ de Uitgestelde soep. Hoe werkt het? U bestelt bij ons een soepje en wij schenken er eentje uit aan iemand die wel een geluksmomentje verdiend heeft. Dit doen wij op gezellige lunches voor de hele buurt. Wij zijn ontzettend trots op de steun van Rabobank Schiphol bij de Uitgestelde soep. Wij zijn op zoek naar meer bedrijven die geluksmomentjes willen uitdelen. Met uw bestelling maakt u niet alleen uzelf blij; een heerlijke vergaderlunch, borrel of verzorgde catering bij uw evenement; maar u maakt ook anderen blij met een (h)eerlijke, gezonde BioSoepi.’’       

Meer weten? Kijk op www.BioSoepi.nl.  

Je opmaken, je haar doen en je nagels lakken als je slecht ziet. Dat is een lastige opgave. Tijdens de Ladiesday van Stichting Philia in samenwerking met de Werkgroep Blinde en Slechtziende Jongeren van de Oogvereniging op zaterdag 7 oktober 2017 werd hier aandacht aan besteed.

20171007 154418Stel: je wilt jezelf opmaken, maar je bent blind of slechtziend. Hoe doe je dat dan? Dit was het thema van de Ladiesday die Stichting Philia organiseerde in samenwerking met de werkgroep Blinde en Slechtziende Jongeren van de Oogvereniging. Op zaterdag 7 oktober 2017 begon de middag met een heerlijke lunch. Tijdens de lunch werd er een kennismakingsrondje gedaan en kwamen de eerste mooie gesprekken op gang. In haar inleiding vertelde vrijwilliger van Stichting Philia Kirsten Veldhoen meer over hoe de dag verder zou gaan verlopen en kondigde zij aan wie er als eerste naar de kapper, visagie en nagelstylist mocht.

Hierna ontstond er een gezellige chaos waarin aan de deelnemers geleerd werd hoe zij met een aantal eenvoudige trucjes zichzelf toch gemakkelijk kunnen opmaken en hun haar kunnen stylen. Een van de andere hoofddoelen van deze middag was verbinding binnen een groep meiden met een visuele beperking. Ook dit doel is meer dan geslaagd, gedurende de middag waren in de ene na de andere hoek prachtige gesprekken te horen waarin veel werd gedeeld.

Al met al was het een bijzonder geslaagde dag en zagen de dames er schitterend uit!